Beatles Museum Alkmaar slachtoffer van een zieke grap?

Het verhaal

Ruim tien jaar geleden had ik  met mijn boeken de platen van The Beatles in kaart gebracht.  Samen met mijn Beatles collega Samuel brachten we elke single wereldwijd in kaart.  Een project waar we nu ook nog steeds aan werken.  Op een bepaald moment kreeg ik telefoon van iemand die zei dat mijn boeken waren gebruikt voor een rechtszaak van Apple/The Beatles  tegen de toenmalige maatschappij EMI en dat The Beatles 21 miljoen pond hadden gevangen  buiten de rechtszaak om via en schikking.  Natuurlijk is dat leuk om te horen. Ik zou een vergoeding kunnen krijgen voor mijn werk.  Ik  hoefde geen geld maar vroeg of ik iets voor het museum kon krijgen omdat dat mooier is dan geld.  Ik hoorde een tijdje niets meer en ik was het al bijna vergeten.  Tot ik weer gebeld werd uit Engeland (of in iedergeval iemand die Engels tegen mij sprak) dat ik bij het museum moest zijn omdat  men spullen kwam brengen voor het museum en dat dit dan een betaling was voor mijn geboden diensten.  En zo gebeurde, ik zat toen nog aan de Kanaalkade 21a en een witte bestelbus bracht verschillende dozen, met gouden platen, twee acoustische gitaren, wat jasjes en wat kleine items.  Ik heb het aangenomen en de items in het museum gezet.  

 

Bedrog?

Jaren zijn voorbij gegaan, de items staan al die jaren in het museum en nu blijkt dat deze items naar alle waarschijnlijkheid niet echt zijn.  Waarom iemand zoiets gedaan heeft is voor mij onbegrijpelijk.  Wie weet heeft men gewacht tot het museum zo groot was dat men het neer probeerde te halen.  Ik weet het niet, het kan van alles zijn, maar het kan het museum in diskrediet brengen terwijl het museum  voor alle fans een prachtige plek is om de items van The Beatles te bekijken.  De 'echte' items zijn een mooi item voor het museum, maar de collectie is zo groot dat zo´n  soort bedrog echt niet nodig is.  Met ruim 10.000 items staat er ruim voldoende. Bedenk dat er maar liefst 160 vitrinekasten in dit mega museum staan.  Of de items echt replicas zijn moet nog uitgezocht worden, maar het lijkt er wel op en dus zullen we dat vermelden.  Met een toegangsprijs van slechts vijf euro per persoon kan men ook niet zeggen dat al die jaren het museum de bezoekers heeft laten betalen voor gebakken lucht.   Het museum, de grootste in zijn soort, laat zo veel zien, dat het in een dag niet te bekijken is.  

 

Ziek

Ik weet niet wie of waarom iemand zoveel moeite heeft gedaan voor deze zieke grap, maar echt effect zal het niet hebben. Het museum is zo groot, biedt de mensen zoveel, dat  de grap die men uitgehaald heeft niet echt schade zal toebrengen.  Wie het museum bezoekt zal dit met eigen ogen kunnen aanschouwen.  Er was voor mij geen enkele reden om aan te nemen dat wat ik kreeg niet echt zou zijn. In ieder geval zal ik de collectie aanpassen en zullen de mensen kunnen blijven genieten van de grootste tentoongestelde Beatles collectie ter wereld en de items die men ziet zijn origineel en zeer zeldzaam.

 

Kom dus gerust naar het Beatles Museum Alkmaar en  geniet van de collectie en vel je eigen oordeel over het museum en haar hardwerkende medewerkers.

 

Azing Moltmaker