Platenbeurs Zwolle Zondag 23 september IJsselhallen XXXL Beurs

Beatles Museum Alkmaar Nieuws

Het Beatles museum zal aanwezig zijn met een stand op deze leuke platenbeurs. Bij wijze van hoge uitzondering zal Azing aanwezig zijn met zijn stand, wij hopen iedereen op deze dag te ontmoeten.

Grootste eendaagse platenbeurs van de Benelux in IJsselhallen in Zwolle
De derde editie van de platenbeurs in de IJsselhallen in Zwolle wordt dit jaar nog groter. In 3 zalen en in de foyer staan meer dan 100 verschillende standhouders uit zeven verschillende landen. En dat betekent dat er meer dan 1000.000 lp’s, singles, cd’s en dvd’s op de bezoekers liggen te wachten.

De platenbeurs in Zwolle is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste eendaagse beurs in de Europa. Een ‘Platenbeurs XXXL’, aldus organisator Wilco de Bruin. De eigenaar van Variaworld in Deventer ziet de belangstelling voor met name vinyl de laatste tijd nog steeds toenemen en rekent dan ook meer dan 2000 bezoekers. ‘We hebben dit keer nog meer tijd gestoken in promotie. Zo hangt er boven de toegangsdeur van de IJsselhal al weken een mega-groot billboard en zijn er duizenden flyers rondgedeeld. En laat ik Facebook niet vergeten, daar zijn we ook heel actief op’

Het is niet alleen maar vinyl wat de klok slaat op de beurs in Zwolle. Ook de ‘ouderwetse’ muziekcassette mag zich in een toenemende belangstelling van verzamelaars verheugen. En dus kunnen liefhebbers ook daar naar op zoek in de IJsselhallen want er zijn verschillende verkopers die de MC tegenwoordig weer aanbieden. Verder is er een stand met (bijna) alles van Normaal, een stand met speciale muziek-awards en een grote stand met zg Funkos, populaire pops van muziek- en filmfiguren. En wil je je favoriete singletje horen? Dat kan bij Drive-In Disco Het Gevoel Van waar de DJ jouw keuze graag voor je op de draaitafel legt!

Live muziek is er ook zondag 23 september. Robby Valentine komt naar Zwolle voor een optredenen er is een meet & greet met (en een optreden van) Jan Wilm Tolkamp, van 2006 tot het eind gitarist van Normaal. Tolkamp bracht dit jaar een mooie solo-cd uit, getiteld ‘Vrijheid van denken en doen’. Verder komt Robert Haagsman zijn nieuwe boek Passion for vinyl promoten en signeren en wordt er een speciaal Platenbeursbiertje gepresenteerd, ‘Recordfairbeer, limited edition for Crate Diggers.

De deuren van de platenbeurs gaan zondagochtend open om 10.00 en de eerste 500 bezoekers ontvangen een gratis goodiebag met vinylpromo’s, cd’s en nog veel meer’. De entree kost 6 euro, parkeren is ook nu weer gratis

info: