INFO BEATLES MUSEUM ALKMAAR

Jong of oud, wie kent de Beatles niet? John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr: stuk voor stuk enorme namen in de muziekwereld.

In de Culturele Hoek van Alkmaar – vlak bij het station – heeft “Het Beatles Museum Alkmaar” een niet mis te verstane plaats bemachtigd. In dit museum vind je de grootste privécollectie over de populaire groep uit de jaren ’60-70 The Beatles.

In een gigantische pand vind je verspreid over een ruimte van 2525m² een uitstalling van unieke items van de Fab Four uit Liverpool. Geen enkel Beatles museum kan wedijveren met de items die hier zijn tentoongesteld. Eenenveertig jaar verzamelen, diverse keren opnieuw beginnen en dan je droom waar zien worden. Dat is wat je kan zien in dit bijzondere museum.

Je kunt genieten van bijzondere geluids- en beeldopnamen in de speciale daarvoor ingerichte ruimte. Je kunt jezelf laten fotograferen op Abbey Road of voor de enorme uitgave van de Sgt.Pepper albumhoes. Er is een mogelijkheid voor rondleidingen en er zijn diverse thematentoonstellingen.

In de winkel kan je eindeloos snuffelen tussen Beatles en Beatles gerelateerde lp’s, boeken en andere zaken. Overigens betreft het niet alleen Beatles of Beatles gerelateerde zaken, ook voor andere groepen en artiesten is er ruimte over gelaten.

 

Een groep van vijf deskundigen neemt je mee terug in de tijd en geeft antwoord op je vragen.

Het museum is onderverdeeld in vijf gedeeltes:

  • Het Beatles Museum
  • Beatles souvenir shop; t-shirts, dvd’s, cd’s, gadgets, films etc.
  • Paperback-writer shop; meer dan 100 boeken over The Beatles
  • Collector's Paradise; dit bestaat uit twee gedeeltes, een gedeelte bevat tweedehands stripboeken. In het tweede gedeelte vindt u tweedehands platen, cd’s en films.
  • Filmplek

Als Beatlesfan moet je dit museum zien en beleven. De lage entreeprijs van €15,00 kan geen beletsel vormen.


Feestje of vergadering of een leuk uitje?

Vindt u The Beatles een leuk thema? Heeft u iets te vieren, een vergadering of een een bedrijfsuitje of iets heel bijzonders in een aparte ambiance? De grote ruimtes lenen zich gemakkelijk voor diverse gelegenheden.

 

Interesse? Neem dan contact met ons op.